Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Spaanse royals ontmoeten winnaars Prinses van Asturië Awards

22 oktober 2021 · Leestijd 2 min

Koning Felipe, koningin Letizia en hun kinderen Leonor en Sofia zijn vrijdag naar Oviedo gereisd. De Spaanse royals waren daar aanwezig bij de uitreiking van de Prinses van Asturiëprijs. Dat is een prestigieuze internationale prijs die jaarlijks wordt uitgereikt in acht verschillende categorieën.

Voorafgaand aan de ceremonie ontvingen de Spaanse royals de winnaars van de Prinses van Asturiëprijzen in het Reconquista Hotel in Oviedo. Ook ontmoetten zij de voorzitters van de jury en leden van de raad van toezicht van de Prinses van Asturiëstichting.

De onderscheidingen worden uitgereikt in de categorieën kunst, literatuur, sport, vrede, technisch en wetenschappelijk onderzoek, communicatie en geesteswetenschappen, internationale samenwerking en sociale wetenschappen. De winnaars ontvangen onder meer een geldbedrag van 50.000 euro. De prijzen werden in 1980 in het leven geroepen door Felipe, die toen de titel prins van Asturië droeg. Toen Felipe koning werd, nam Leonor die titel van haar vader over. Toen werd de prijs ook omgedoopt tot de Prinses van Asturiëprijs.

Voor de uitreikingen van 'haar' prijzen is prinses Leonor weer even terug in haar eigen land. Door de herfstvakantie kon de oudste dochter van Felipe, die net als de Nederlandse prinses Alexia aan het Atlantic College in Wales studeert, de festiviteiten bijwonen. Donderdag vond al een concert ter ere van de prijsuitreiking plaats.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--