Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Spaanse royals vieren feestdag zonder prinses Leonor

12 oktober 2021 · Leestijd 2 min

Koning Felipe heeft dinsdag in Madrid een militair defilé afgenomen ter gelegenheid van de 'Fiesta Nacional', de nationale feestdag van Spanje. De Spaanse koning nam samen met zijn vrouw koningin Letizia en hun jongste dochter Sofía plaats op de eretribune langs de Paseo de la Castellana.

De oudste dochter van Felipe en Letizia, prinses Leonor, was niet bij de feestelijkheden aanwezig. Zij woont sinds eind augustus in Wales vanwege haar opleiding aan het United World College of the Atlantic.

Op de 'Fiesta Nacional' viert Spanje traditiegetrouw de aankomst van Christoffel Columbus op het Amerikaanse continent, die destijds dacht dat hij in Azië was aangekomen. Meest kenmerkend voor de feestdag is de grote militaire parade. Vorig jaar vond de parade niet plaats vanwege de coronacrisis. In plaats daarvan werd toen een kleine ceremonie op het voorplein van het Koninklijk Paleis gehouden.

Aan de parade deden zo'n 2.500 leden van het leger en de marine mee. Ook reden er meer dan 110 voertuigen door de straten en vlogen 68 vliegtuigen en helikopters over. Na het defilé vertrok het gezelschap naar het Koninklijk Paleis, waar verschillende hoogwaardigheidsbekleders werden ontvangen voor een receptie.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--