Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Spanje wacht met spanning op toespraak koning Felipe

5 januari 2021 · Leestijd 2 min

Koning Felipe houdt woensdag ter gelegenheid van het zogenoemde Pascua Militar een toespraak. Spanje is benieuwd of hij dan iets zegt over rechts-extreme uitlatingen van een aantal oud-militairen.

Die keerden zich enkele weken geleden in een WhatsAppgroep tegen de coalitieregering en opperden dat linkse Spanjaarden maar "tegen de muur gezet moesten worden". De regering nam het hoog op en minister van Defensie Margarita Robles vroeg het Openbaar Ministerie te onderzoeken of er strafbare feiten waren gepleegd.

Van de koning wordt eigenlijk verwacht dat hij zich uitlaat over wat in sommige kringen wel een poging tot staatsgreep is genoemd. Felipe ontvangt in het Koninklijk Paleis in Madrid de top van de strijdkrachten voor het 'militair Pasen', een eerbetoon aan landmacht, luchtmacht, marine en Guardia Civil dat teruggrijpt op de viering van een belangrijke zege op de Britten in de achttiende eeuw.

De aandacht voor de toespraak van de koning is net zo groot als op 24 december toen Felipe zijn kersttoespraak hield. Iedereen wachtte toen met ingehouden adem op wat hij zou zeggen over het schandaal rond zijn vader Juan Carlos. Het bleef bij een korte, verhulde verwijzing.

Bron: ANP

Banner-recht-doen.jpg

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--