Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Spannend: Wordt het huwelijk van Mako en Kei nu echt officieel aangekondigd?

30 september 2021 · Leestijd 2 min

Het huwelijk van de Japanse prinses Mako wordt vermoedelijk morgen aangekondigd. Dat meldt persbureau Reuters. De Japanse prinses Mako is van plan af te zien van de afkoopsom die ze van de regering krijgt als ze trouwt. Volgens lokale media wil Mako het bedrag van zo'n 150 miljoen yen (ongeveer 1,1 miljoen euro) dat Japanse prinsessen traditiegetrouw krijgen als ze in het huwelijk treden weigeren.

De RVD van Japan gaat vermoedelijk vrijdag het huwelijk van prinses Mako aankondigen. Dat meldt persbureau Reuters. Mako treedt naar verwachting in het huwelijk met haar geliefde Kei Komuro.

De bijna 30-jarige prinses is al sinds 2017 verloofd met haar studiegenoot. De bruiloft werd echter meerdere keren uitgesteld. Dat kwam door een ruzie binnen de familie van Kei en later door de coronapandemie. Kei arriveerde maandagochtend vanuit de Verenigde Staten, waar hij de afgelopen tijd woonde, op de internationale luchthaven Narita net buiten Tokio.

Door de coronacrisis kon het huwelijk ook in 2020 niet doorgaan. Het is nog niet duidelijk wanneer het huwelijk exact gaat plaatsvinden.

Geen aanspraak

In Japan maken prinsessen wanneer ze trouwen geen officieel deel meer uit van het keizershuis. Van de regering krijgen ze daarom een afkoopsom. Eerder werd al gefluisterd dat Mako, de oudste dochter van kroonprins Akishino, overwoog af te zien van het bedrag. Volgens onder meer de publieke Japanse omroep heeft de overheid daar nu akkoord voor gegeven zodat de prinses zo snel mogelijk kan trouwen met haar verloofde Kei Komuro.

Weerzien

Kei_Komuro.jpg

Zullen de twee binnenkort dan écht in de echt verbonden worden?

Lees hier het hele liefdesverhaal van prinses Mako en haar Kei.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--