Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Spelden maar! Koning Charles reikt zijn eerste onderscheidingen uit

17 november 2022 · Leestijd 2 min

Koning Charles heeft voor het eerst sinds zijn aantreden koninklijke onderscheidingen uitgereikt op Windsor Castle, meldt Buckingham Palace woensdag. Op sociale media werden enkele foto's gedeeld van de uitreiking van de lintjes.

Onder anderen paralympisch atlete Kadeena Cox ontving een lintje van de koning voor haar sportieve prestaties. Zij was niet de enige sporter die bij Charles langskwam. Boksster Lauren Price, die een gouden medaille won op de Olympische Spelen van Tokio kreeg de titel MBE. Dat gold ook voor Kylie Grimes, die bij het rolstoelrugby goud veroverde op de Paralympische Spelen in Tokio. Verder werd romanschrijver Anthony Horowitz onderscheiden voor zijn diensten voor de literatuur. Hij mag zich voortaan Commandeur in de Orde van het Britse Rijk noemen en daarom de titel CBE achter zijn naam zetten.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De onderscheidingen die woensdag werden uitgereikt waren allemaal onderdeel van de Birthday Honours en New Years Honours-lijst van wijlen koningin Elizabeth. De eerste erelijst van koning Charles zal in het nieuwe jaar worden gepubliceerd.

ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--