Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Staat Max Verstappen ook een koninklijke onderscheiding te wachten?

15 december 2021 · Leestijd 2 min

De Britse prins Charles heeft autocoureur Lewis Hamilton tot ridder geslagen. Dat gebeurde tijdens een bijeenkomst op Windsor Castle, waarbij ook de moeder van de zevenvoudig wereldkampioen aanwezig was. Maar hoe zit dat in Nederland?

Hamilton kreeg vorig jaar al te horen dat hij zou worden geridderd. Maar vanwege corona werd het feestelijke moment uitgesteld. Hamilton verloor zondag de wereldtitel aan Max Verstappen, die hem in de laatste ronde van een zinderende race voorbijsnelde. De 35-jarige Hamilton is na Jackie Stewart, Stirling Moss en Jack Brabham de vierde autocoureur die zich nu 'Sir' mag noemen.

En Max Verstappen dan?

Verstappen is de eerste Nederlandse F1-coureur die wereldkampioen is geworden. Historisch dus! Maar kan de koning van het circuit nu een onderscheiding van de koning van Nederland verwachten? Zeker wel! Bij zeer uitzonderlijke sportprestaties, zoals een gouden medaille op de Olympische Spelen, staat vaak de rang Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor diegene klaar. Ook voor Max Verstappen zal er hoogstwaarschijnlijk eentje klaargelegd worden om op te spelden.

ANP/BLAUW BLOED

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--