Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Statement: Elizabeth bezorgd en bedroefd na interview

9 maart 2021 · Leestijd 2 min

De Britse koningin Elizabeth heeft gereageerd op het spraakmakende interview van haar kleinzoon Harry en diens echtgenote Meghan op televisie. In een verklaring toont zij zich bedroefd over de uitdagingen waarmee het paar de laatste jaren is geconfronteerd. Ook laat ze weten dat de aangehaalde kwesties, zoals de aantijgingen van racisme in de koninklijke familie, tot bezorgdheid stemmen.

Harry, Meghan en hun zoon Archie zullen altijd zeer geliefde familieleden zijn, laat Buckingham Palace verder weten. "De hele familie is bedroefd om te horen hoe uitdagend de afgelopen jaren voor Harry en Meghan zijn geweest. De kwesties die aan de orde zijn gekomen, met name die van ras, zijn zorgwekkend", zegt het paleis in een korte verklaring die namens de koningin is vrijgegeven. Hoewel er verschil van mening kan zijn over sommige herinneringen, "worden ze zeer serieus genomen en zullen ze privé door de familie worden besproken."

Persbericht.jpg

Lees verder onder het statement.

In het interview zei Meghan onder andere dat ze tijdens haar zwangerschap binnen de koninklijke familie was gesproken over hoe donker de huidskleur van haar zoontje Archie zou zijn. 

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--