Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Stoere actie: Koningin Máxima krijgt rijles in vrachtwagen

14 juli 2021 · Leestijd 1 min

Ken jij in je omgeving vrouwen die op de vrachtwagen zitten? Koningin Máxima ontmoette ze vanmiddag tijdens een bezoek aan de sector Transport en Logistiek. Daar kreeg ze, onder begeleiding van een vrouwelijke instructeur, ook een rijles.

Thema van het bezoek was 'meer vrouwen in de sector'. Met verschillende vrouwen sprak koningin Máxima over de carrière van vrouwelijke vrachtwagenchauffeurs.

Daarnaast ging het over het tekort aan vrachtwagenchauffeurs. Dit wordt deels veroorzaakt door vooroordelen over het beroep. Om meer mensen over te halen chauffeur te worden, bieden werkgevers steeds vaker de mogelijkheid om in deeltijd te werken of op aangepaste werktijden. 

Vervolgens had koningin Máxima een gesprek met jonge vrouwen die in opleiding zijn om chauffeur te worden. En volgde de les onder begeleiding van een een instructrice. En dat ziet er best heel stoer uit!

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--