Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Stoere prinses Amalia houdt van afdalingen met pit

25 februari 2020 · Leestijd 2 min

De afdalingen voor de ogen van de Nederlandse en internationale media mogen best wel wat pittiger. Dat zei prinses Amalia dinsdagochtend tegen haar vader koning Willem-Alexander tijdens het jaarlijkse fotomoment in Lech. De sportieve Amalia (16) wilde voor de camera's graag haar ski-vaardigheden tonen en dat kon alleen door pijlsnel naar beneden te skiën, in plaats van wat suf naar beneden te glijden.

Het fotomoment bood de pers de kans om de Prinses van Oranje lekker sportief op de foto te zetten. Amalia had het duidelijk naar haar zin op de piste en schitterde met haar opvallende zonnebril. 

Hieronder zie je onze favoriete foto's van de prinses op ski's!

Meer foto's zien?

De opzet en de locatie voor de fotosessie bieden de prinsessen en hun neefje en nichtjes weinig mogelijkheden te laten zien hoe goed ze op de lange latten zijn. Daarvoor is een langere afdaling nodig dan die in Oberlech. Amalia moest zich daarom behelpen, maar zorgde er wel voor dat ze zo goed mogelijk voor de dag kwam.

Ski-outfit

Prinses Amalia verscheen dinsdag tijdens de jaarlijkse fotosessie in het Oostenrijkse Lech in een jas van het Nederlandse merk Goldbergh. Hoewel de kraag van de jas oorspronkelijk van vossenbont is, droeg de oudste dochter van koning Willem-Alexander er eentje van imitatiebont.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--