Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Stralende Charles en Camilla op bezoek in Cornwall

21 juli 2020 · Leestijd 2 min

Een stralende prins Charles en echtgenote Camilla zijn maandag begonnen aan hun jaarlijkse bezoek aan Cornwall en Devon in het zuiden van Engeland. Het is voor het eerst sinds de coronacrisis dat het paar - voor de gelegenheid de hertog en hertogin van Cornwall - weer echt op pad kan, al worden overal nog tal van beperkende maatregelen in acht genomen.

Het driedaagse bezoek begon op een historische plek, het kasteel Tintagel in het noorden van Cornwall. Charles en Camilla moesten daar geen last hebben van hoogtevrees want hen was gevraagd een nieuwe voetbrug te openen, die over een gevaarlijke kloof tussen de kliffen is gebouwd, met daaronder beukende golven ruim zestig meter lager. "Niet naar beneden kijken", zei Camilla dan ook heel verstandig.

Lees verder onder de foto's.

De hertogin ging in de middag naar een station van de Cornwall Air Ambulance Trust in Newquay, waarvan ze de laatste tien jaar beschermvrouw is. Ze sprak daar uitgebreid met medewerkers en onthulde een naar haar vernoemde helikopter door een tartan mondkapje van de neuskegel te trekken.

Camilla liet zich daarbij niet van de wijs brengen toen het alarm afging ten teken dat een team paramedici nodig was bij een ongeluk en naar een gereedstaande andere helikopter rende. "Ik hoop dat het niet ernstig is", aldus Camilla.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--