Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Stralende prinses Beatrix gezien in Amsterdam

17 augustus 2020 · Leestijd 2 min

Een uitgerust ogende prinses Beatrix heeft zondagavond in het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam een uitvoering bijgewoond van het Jeugdorkest van de Europese Unie (EUYO).

Vanwege de coronamaatregelen werd het een bijzonder concert, waarbij alleen dertig in Nederland wonende of studerende musici en alumni van het in 1976 opgerichte orkest op het podium kwamen om zonder dirigent te spelen.

Het orkest bestaat normaliter uit meer dan honderd musici uit de lidstaten van de Europese Unie. Prinses Beatrix is al jaren een vaste supporter van het European Union Youth Orchestra. Hun concert in Amsterdam, meestal onderdeel van de zomerconcerten in het Concertgebouw, behoort tot de vaste onderdelen van haar jaaragenda.

Lees verder onder de foto's.

De 82-jarige prinses werd zaterdag nog in Friesland gespot op de Groene Draeck. Ze werd gefotografeerd bij Terherne, met onder anderen schoondochter prinses Mabel aan boord, zo meldde de Leeuwarder Courant.

Prinses Mabel vierde dinsdag haar 52e verjaardag. Zij woont met haar tienerdochters in Londen, maar verblijft sinds de coronacrisis in haar villa bij de Loosdrechtse plassen.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--