Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Stroom van koninklijke boodschappen voor ramadan

24 april 2020 · Leestijd 2 min

Het begin van de vastenmaand ramadan is voor tal van staatshoofden aanleiding om gelukwensen uit te wisselen, toespraken te houden en de gelovigen moed in te spreken. De wereldwijde coronacrisis zorgt ervoor dat overal ramadan op een andere manier onderhouden moet worden dan gebruikelijk, zonder bezoek aan de moskee en samenkomsten met de familie. Daar werd in veel boodschappen ook op gewezen.

Willem-Alexander had vorige week een gesprek met het contactorgaan moslims en overheid. De Belgische koning Filip sprak donderdag via een verbinding met twee imams over de uitdagingen waar de moslimgemeenschap wegens de crisis voorstaat. Het vraagt een extra inspanning om deze moeilijke periode door te komen, zo wist Filip. 

csm_filip_belgie_71d811b822.jpeg

Koning Salman van Saudi-Arabië, koning Abdullah en koningin Rania van Jordanië, emir Tamim van Qatar en kroonprins Salman van Bahrein wensten hun bevolking een gezegende ramadan, terwijl sultan Haitham van Oman ook zijn beste wensen stuurde naar zijn collega-staatshoofden.

Sultan Hassanal Bolkiah van Brunei hield vrijdag zoals gebruikelijk een toespraak die op de nationale televisie rechtstreeks werd uitgezonden. Hij riep de gelovigen op te profiteren van de ramadan door hun gebeden te intensiveren en de Almachtige te bidden om bevrijding van de coronapandemie.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--