Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Suits! De 15 mooiste pakken van koningin Máxima

5 september 2023 · Leestijd 5 min

Strak in pak! Die uitspraak geldt tegenwoordig allang niet meer alleen voor mannen. Ook vrouwen bewijzen dat het dragen van een broekpak zeer elegant en stijlvol kan zijn. Naast de Britse prinses Catherine en kroonprinses Mary van Denemarken verschijnt ook onze eigen koningin steeds vaker in een jasje met bijpassende broek. Van een rustige tint tot een felle kleur, de pakken van Máxima zijn er in alle soorten en maten.

1. Grijs

In het voorjaar van 2020 breekt de coronapandemie uit in Nederland. Koningin Máxima brengt in deze periode veel werkbezoeken aan bedrijven die hieronder lijden. Zij draagt in deze tijd sobere kleding, zoals dit grijze broekpak van Massimo Dutti. 

Máxima grijs pak

2. Beige 

Koningin Máxima bezoekt in dezelfde periode een kwekerij in het Zuid-Hollandse Honselersdijk. Hier draagt de koningin een beige broekpak van het Belgische modehuis Natan. 

Máxima beige pak

Een half jaar eerder was Máxima in Den Haag, ook daar kwam het pak voor de dag. Maar dan met opgestoken haar en een gouden ketting met bijpassende oorbellen. 

Máxima beige pak, gouden accessoires

3. Gebroken wit

In februari 2023 zien we koningin Máxima in een nieuw broekpak van het merk Massimo Dutti. Zij draagt het linnen pak tijdens een officieel bezoek aan Sint Maarten. 

Máxima in pak, gebroken wit
Sint Maarten, februari 2023.

4. Wit

Tijdens de fotosessie in de zomer van 2020 poseert koningin Máxima in de tuin van Paleis Huis ten Bosch.Voor de gelegenheid kleedt zij zich in een wit broekpak van Massimo Dutti. 

Máxima wit pak
Paleis Huis ten Bosch, zomer 2020.

Een jaar later draagt de koningin het kledingstuk tijdens een werkbezoek in Den Haag. Toen combineerde zij de outfit met bruine accessoires. Ook tijdens haar reis naar de Verenigde Staten, afgelopen jaar, nam Máxima het pak mee in haar koffer. 

Máxima in wit pak met bruine accessoires

5. Geel

Najaar 2022: in Den Haag verschijnt koningin Máxima in een knalgeel broekpak van het Spaanse merk Zara. Dit combineert zij met een zelfde kleur blouse. 

Máxima geel pak, gele blouse
Najaar 2022: in Den Haag verschijnt koningin Máxima in een knalgeel broekpak, gecombineerd met een zelfde kleur blouse.

Het broekpak dook twee jaar eerder al op tijdens een werkbezoek aan een camping in Oostkapelle. Toen combineerde Máxima het pak met een zwarte blouse, dit levert weer een heel ander plaatje op. 

Máxima geel pak, zwarte blouse
Het broekpak dook twee jaar eerder al op tijdens een werkbezoek aan een camping in Oostkapelle. Toen combineerde Máxima het pak met een zwarte blouse.

6. Oranje

Dit oranje broekpak komt bij een van Máxima's favoriete modehuizen vandaan: Natan. De koningin heeft de outfit onder meer gedragen in Utrecht, oktober 2021. 

Máxima oranje pak

7. Oranje 

Een ander oranje broekpak wordt gedragen door koningin Máxima tijdens het inkomende staatsbezoek van Frankrijk. Op de tweede dag neemt Máxima de vrouw van de president, Brigitte Macron, mee naar de Keukenhof. Het pak dat de koningin draagt is een ontwerp van Joseph. 

Maxima_Brigitte_Keukenhof

8. Oranje/rood

In februari 2023 maakt prinses Amalia, samen met haar ouders, een reis naar het Caribisch deel van ons koninkrijk. Op het eiland Curaçao draagt koningin Máxima een rood broekpak van Massimo Dutti. Of is het dan toch oranje? 

Máxima oranje/rood
Curaçao, februari 2023.

9. Rood

Dit rode broekpak van ontwerper Claes Iversen zit blijkbaar erg lekker. De koningin heeft de outfit, sinds de eerste keer in 2017, nog minstens acht keer gedragen. Perfect voor een zakelijke gelegenheid zoals de vergaderingen van de Verenigde Naties in New York. 

Máxima rood

10. Paars met roze

Op de laatste dag van het staatsbezoek in Zweden, oktober 2022, draagt koningin Máxima een paars broekpak van Zara. Dit combineert zij met een roze haarband van NamJosh, deze is voorzien van Indiaas borduurwerk.

Máxima laatste dag in Zweden

Recent kregen we de outfit weer te zien. In maart was de koningin op werkbezoek in Gouda. Later op de dag verscheen Máxima bij een basisschool in het Brabantse 's-Hertogenbosch. 

Máxima paars pak, roze haarband

11. Paars 

In Marokko maakt koningin Máxima een reis voor de Verenigde Naties. Tijdens dit bezoek gaat de koningin ook langs prinses Lalla Meryem, de zus van koning Mohammed VI. Voor deze gelegenheid kiest Máxima voor een nieuw paars broekpak van Claes Iversen, niet te verwarren met de outfit die zij een week eerder droeg in 's-Hertogenbosch. 

Máxima in Marokko, paars pak 2023
In Marokko draagt koningin Máxima een paars pak van Claes Iversen.

12. Donkerblauw

In september 2022 is koningin Máxima op bezoek in de Belgische hoofdstad Brussel. Daar ontmoet zij, gekleed in een donkerblauw broekpak, eurocommissaris Margrethe Vestager. 

Máxima in Brussel

13. Blauw

Tijdens de voorjaarsvergadering van IMF en de Wereldbank in Washington draagt koningin Máxima een zakelijke outfit. Over dit blauwe broekpak, ontworpen door Dries van Noten, waren de meningen zeer verdeeld. 

Collages

14. Groen

Voor een werkbezoek aan een Haarlemse basisschool haalt koningin Máxima een groen broekpak van Natan uit de kast, gecombineerd met een donkergroene coltrui. Wat een frisse kleur kiest zij uit voor die tijd van het jaar. Wie goed kijkt ziet een kerstboom achter de koningin staan.

Máxima Haarlem basisschool

15. Roze 

Eerder dit jaar is koningin Máxima in Brazilië voor haar werk voor de Verenigde Naties. Voor het bezoek neemt Máxima een zachtroze broekpak mee in haar koffer. De outfit, ontworpen door Claes Iversen, kwam eerder al in beeld tijdens het streekbezoek aan de Waddeneilanden. 

Máxima_Brazilië_2023
In juni is Máxima op VN-reis naar Brazilië. Daar draagt ze een zakelijk broekpak van Claes Iversen.

Beeld: ANP 

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--