Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Telegraaf duikt in verjaardag Amalia: teveel gasten uitgenodigd

16 december 2021 · Leestijd 2 min

Amalia, de Prinses van Oranje, heeft vorige week in de tuin van Paleis Huis ten Bosch een feest gevierd vanwege haar 18e verjaardag. Ophef alom in de media, maar hoe reageert Nederland?

Dat heeft demissionair premier Mark Rutte woensdag gemeld in een brief aan de Tweede Kamer. Het exacte aantal gasten staat niet in de brief genoemd. Volgens de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) zijn de genodigden "niet allemaal gekomen". De Telegraaf, die het nieuws als eerste bracht, zou van bronnen hebben gehoord dat er vele tientallen gasten waren.

De RVD en Rutte beklemtonen dat alle gasten gevaccineerd waren een coronatest hadden afgenomen: "Ook hebben zij een gepaste afstand in acht genomen. De familie verkeerde in de overtuiging met deze bijeenkomst buiten en met de genomen voorzorgsmaatregelen op een verantwoorde manier met de corona-adviezen om te gaan."

De RVD beklemtoont dat de 18e verjaardag van Amalia "een belangrijk moment in haar leven is". De meeste festiviteiten rond de geboortedag van de Prinses van Oranje waren afgelast vanwege de coronamaatregelen.

Nederland reageert mild

Op social media reageren de mensen mild. "Goed gedaan Amalia! Gelijk heb je", valt er onder andere te lezen. "Poeh poeh...de rest van Nederland doet dat natuurlijk nooit", schrijft een ander. Ook merken veel mensen op dat het een advies is om 4 mensen per dag te ontvangen in plaats van een wet. Weer anderen wezen op de bomvolle woonkamers afgelopen zondag tijdens de finale van de Formule-1 . "Lekker genieten. Deden al die mensen zondag ook tijdens de race van Max en daar hoor je niemand over." Verder vonden veel mensen het verjaardagsfeestje minder dan de bruiloft van Grapperhaus. "Ik vond dat van Grapperhaus veel kwalijker met die trouwerij in zijn functie", schreef iemand. Tussen de reacties die het riooljournalistiek en gezeur noemen, wijzen ook veel mensen naar zichzelf en de medemens. "En de rest van NL houdt zich natuurlijk strikt aan alle regeltjes", en sluit de zin af met een zuchtende emoji met een zogeheten 'facepalm'. Tot slot roepen veel mensen ook op om Amalia met rust te laten. "Laat dat kind toch lekker!"

ANP/BLAUW BLOED

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--