Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Terugblik: De koning op school in Wales

5 september 2021 · Leestijd 2 min

Prinses Alexia is deze week vertrokken naar Wales om te gaan studeren aan het Atlantic College. Zoals bekend was haar vader koning Willem-Alexander ook leerling op deze school. En daar zijn hele leuke foto's van!

Het college aan de overkant van het Kanaal is een plek waar meerdere koninklijke leerlingen op zaten of nu net als Alexia ook naartoe gaan. Prinses Elisabeth van België studeerde er en dit schooljhaar is ook prinses Leonor van Spanje begonnen op het Atlantic College in Wales.

Maar haar vader koning Willem-Alexander is voor Alexia toch wel de belangrijkste oud-leerling van de school. In september 1983 vertrekt hij, net als Alexia afgelopen week, naar Wales om zijn school er af te maken. Zijn ouders, toenmalig koningin Beatrix en prins Claus leveren hem persoonlijk af. In 1985 haalt Willem-Alexander zijn diploma op de school. 

Tegenwoordig is de koning beschermheer van het Atlantic College. Maar vandaag blikken we terug met een aantal mooie foto's uit het archief uit zijn tijd op de school!

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--