Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Testament prins Philip wordt niet openbaar gemaakt

17 september 2021 · Leestijd 2 min

Het testament van de in april overleden prins Philip blijft geheim, zo heeft het Britse Hooggerechtshof donderdag besloten. Hiertoe is volgens Britse media besloten om de "waardigheid" van zijn echtgenote koningin Elizabeth te waarborgen.

Normaal gesproken worden testamenten openbaar gemaakt, maar in dit speciale geval heeft de rechter besloten om de laatste wensen van Philip nog even geheim te houden voor het grote publiek. Het testament blijft nog negentig jaar verzegeld en mag ook daarna alleen in besloten kring worden geopend.

"Ik heb - vanwege de grondwettelijke positie van de vorstin - gekozen om een speciale procedure te volgen met betrekking tot de koninklijke testamenten", aldus de rechter, die bovendien duidelijk maakte zelf niets gezien te hebben van de inhoud van Philips testament.

Volgens Britse media is de beslissing onderdeel van het proces om de privésfeer van de royals te verbeteren om zo "de waardigheid" van de Queen en haar naasten te kunnen blijven waarborgen.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--