Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Thaise koning eert zijn grootvader Mahidol

25 september 2020 · Leestijd 2 min

Het Thaise koningspaar is donderdag in alle vroegte vanuit Zürich aangekomen in Bangkok voor een eendaags bliksembezoek aan Thailand. Aanleiding voor de visite is Mahidol-dag, waarop het overlijden wordt herdacht van prins Mahihol op 24 september 1929. Mahidol is de grootvader van de huidige koning Vajiralongkorn.

Het koningspaar ging in de Thaise hoofdstad onder meer naar het Siriraj-ziekenhuis, waar een standbeeld staat van Mahidol. Hij wordt gezien als de grondlegger van de moderne geneeskunde in Thailand. Koning en koningin brandden wierook en baden bij het beeld van Mahidol.

Koning Vajiralongkorn maakte van de gelegenheid gebruik om ook achttien Thaise ambassadeurs te beëdigen. De lange afwezigheid van de koning maakt dat het om zulke grote aantallen ging. Vorige maand, toen Vajiralongkorn een dagje op een neer kwam voor de verjaardag van zijn moeder koningin Sirikit, waren het nieuwe leden van het kabinet die de eed af konden leggen.

Vajiralongkorn is nu pas voor de zevende keer in eigen land en de bezoeken duurden steeds steeds minder dan 24 uur. Paleisbronnen hebben echter laten doorschemeren dat hij vanaf 9 oktober voor langere tijd naar Thailand komt.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--