Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Thaise koning neemt deel aan boeddhistische plechtigheid

15 oktober 2020 · Leestijd 2 min

De Thaise koning Vajiralongkorn heeft woensdag in de Tempel van de Smaragdgroene Boeddha op het terrein van het Grand Palace in Bangkok ongehinderd een boeddhistische plechtigheid kunnen bijwonen. Hij werd bij de ceremonie vergezeld door koningin Suthida en zijn dochters Bajrakitiyabha en Sirivannavari en jongste zoon Dipangkorn.

Koning Vajiralongkorn, koningin Suthida en prinses Bajrakitiyabha verlaten het paleis.
Koning Vajiralongkorn, koningin Suthida en prinses Bajrakitiyabha verlaten het paleis.

Vooraf waren er zorgen geweest dat de koning problemen zou hebben om bij het paleis te komen vanwege voor woensdag afgekondigde demonstraties van studenten en tegenstanders van de regering van generaal Prayut Chan-o-cha. Die hielden protestacties langs de route die Vajiralongkorn zou moeten nemen, maar tegen de tijd dat hij die richting uitging was de actie al verplaatst naar het hoofdkantoor van de Thaise regering.

Lees verder onder de foto.

De auto van de koningin

Vajiralongkorn en Suthida met prins Dipangkorn Rasmijoti begroeten tegenbetogers buiten het Grand
Vajiralongkorn en Suthida met prins Dipangkorn Rasmijoti begroeten tegenbetogers buiten het Grand Palace op 13 oktober.

Eerder op de middag hadden koningin Suthida en prins Dipangkorn wel iets meegekregen van het protest toen zij op weg gingen naar onder meer de Wat Arun-tempel om daar deel te nemen aan de kathin-ceremonie: het schenken van nieuwe kleding aan monniken ter gelegenheid van het einde van de boeddhistische vastentijd. Suthida, die vorig jaar trouwde met de koning, bleef dapper zwaaien terwijl de koninklijke Rolls-Royce stapvoets langs de betogers reed, terwijl de in groten getale aanwezige politie de weg vrijhield.

Lees verder onder de foto.

'Spontane' koninklijke supporters

De protesten zijn merendeels vreedzaam verlopen. De autoriteiten hadden van buiten de stad tegenbetogers overgebracht die in gele shirts - de kleur van de dag van de week waarop zowel koning Vajiralongkorn als diens in 2016 overleden vader Bhumibol is geboren (maandag) - een cordon moesten vormen in de straten rond het Grand Palace en bij Government House. Waarnemers maakten uit de gelijkvormige kleding en militaire haardracht op dat veel van de 'spontane' koninklijke supporters waren gerekruteerd uit leger en politie.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--