Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Thaise koning verlaat zijn land... en vertoeft in Duitsland

24 maart 2020 · Leestijd 2 min

De Thaise koning Vajiralongkorn doet stof opwaaien in Duitsland vanwege zijn verblijf in een luxehotel. Alle hotels in Duitsland zijn vanwege de coronacrisis voor toeristen gesloten, maar de Thaise monarch verblijft met zijn gevolg wel in het viersterren Grand Hotel Sonnenbichl in het wintersportoord Garmisch-Partenkirchen.

Duitse media berichten dat het hotel speciale toestemming heeft van de lokale autoriteiten om Vajiralongkorn te huisvesten. Het is toegestaan omdat het een homogene groep betreft die niet van samenstelling verandert, meldden de autoriteiten. Het hotel geldt nu als woonhuis.

De Thaise koning is volgens Duitse media met onder anderen twintig vrouwen in de Beierse wintersportplaats neergestreken. Ondanks de uitgaansbeperkingen die in de Duitse deelstaat van kracht zijn, zou hij ook geregeld uitstapjes maken in de stad.

Medische hulp

De Thaise media meldden onlangs dat koning Vajiralongkorn aan verschillende ziekenhuizen medische apparatuur heeft gedoneerd. De koning hoopt zo dat de ziekenhuizen hun mannetje kunnen staan tijdens de coronacrisis.

"De koning erkent dat er nog genoeg medische plekken zijn waar de apparatuur ontoereikend is tijdens deze crisis," laat het hof weten. De koning heeft honderd beademingsapparaten uitgedeeld aan verschillende ziekenhuizen in Thailand. Welke dit precies zijn, is niet bekendgemaakt.

Thailand stelde onlangs de nieuwjaarsviering in april uit om te voorkomen dat het coronavirus zich verspreidt. Het feest zou worden gehouden van 13 tot en met 15 april. Wanneer het nu wordt gevierd, is nog niet bekend.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--