Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Thaise koningin ontvangt in één keer 39 eredoctoraten

15 oktober 2020 · Leestijd 2 min

De Thaise koningin Suthida is een serieuze kandidaat voor het Guinness Book of World Records. De vierde echtgenote van koning Vajiralongkorn ontving donderdag niet minder dan 39 eredoctoraten in één keer.

Maar liefst negentien faculteiten van de over heel Thailand verspreide Rajabhat Universiteit verleenden haar zo'n doctoraat. De koningin kreeg ze onder het wakend oog van de koning één voor één aangereikt, maar hoefde niet de bijbehorende toga en muts aan te trekken of op te zetten.

Het was nog even zoeken naar de verschillende kwaliteiten van koningin Suthida die beloond konden worden, maar ze ontving onder meer onderscheidingen voor massacommunicatie, publieke administratie en luchtvaart bedrijfsbeheer. Suthida was enkele jaren geleden nog stewardess van Thai Airways, waar ze tijdens een vlucht de toenmalige kroonprins ontmoette waarna haar leven een andere wending nam.

In december had de koningin, die in mei vorig jaar plotseling met Vajiralongkorn trouwde, al een eredoctoraat in de 'filosofie van computerwetenschappen' gekregen van haar alma mater Assumption University. Suthida behaalde daar twintig jaar eerder haar bachelors in communicatie.

Volgens het Guinness recordboek houdt de in 2015 overleden Father Ted Hesburgh, voormalig rector van de Amerikaanse Notre Dame-universiteit, de meeste eredoctoraten (150), maar ook hij heeft er nooit 39 in één keer ontvangen.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--