Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Tirza selecteert: dé 4 online nieuwtjes van de week

13 maart 2020 · Leestijd 3 min

Het lievelingsliedje van prins Louis, het staatsbezoek aan Indonesië en de afscheidstour van Harry en Meghan: er gebeurde weer genoeg op het gebied van royaltynieuws.

1. Máxima recyclet in Indonesië

Deze week hebben we er al veel over gepubliceerd: het staatsbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Een bijzonder bezoek, onder meer om de excuses die koning Willem-Alexander aanbood namens de regering. Ook stond het bezoek in het teken van het bootongeluk dat plaatsvond in de provincie Kalimantan waardoor het staatsbezoek een dag werd verkort. 

Iets heel anders wat mij ook opviel, en dat gaat over de kledingkeuze van koningin Máxima. Het viel mij op dat verschillende outfits van haar al eerder gedragen zijn. Zoals haar jurk bij aankomst, die ze tijdens de G20-top droeg in Buenos Aires. Ook zagen we een stippenjurk die ze droeg in New York bij haar 10-jarig jubileum voor haar werk als VN-pleitbezorger, én een mooie japon die ze bij het staatsbezoek in India droeg. En als klap op de vuurpijl kwam de outfit van de laatste Koningsdag nog terug. Ik vind het altijd mooi om te zien dat de koningin haar kleding recyclet en zich zo duurzaam kleedt!

Bekijk de video: 

2. 'I did it my way'

Op de redactie zijn we natuurlijk deze week ook actief bezig geweest met de afscheidstour van Harry en Meghan. Collega en verslaggever Jan Wagter maakte deze prachtige video van het laatste weekend van de twee. Toen ik dit zag bekroop me vooral weer het gevoel dat ik het vooral heel jammer vind dat we Harry en Meghan de komende tijd minder gaan zien. Hun bezoeken leveren altijd mooie beelden op en dat gaat echt veranderen. Zet vooral je geluid aan, want je hoort het zeer passende nummer van Frank Sinatra: I did it my way.

3. Royals en corona

Het nieuws rondom het coronavirus nam deze week een gigantische vlucht. Ook vanuit verschillende koningshuizen werd gerageerd: koning Harald die zijn agenda schrapte, het Deens koninklijk gezin dat vanuit Zwitserland weer terug naar huis gaat. En niet te vergeten de Spaanse koning Felipe en koningin Letizia die getest zijn op het virus.

Maar wie ik toch opvallend vond deze week, dat was koning Filip van België. Als eerste van alle royals bezocht hij een laboratorium waar coronatesten worden uitgevoerd. Hij werd bijgepraat hoe België het virus aanpakt en kreeg de laatste informatie. 

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

4. Lievelingsliedje van Louis

Sommige berichtjes in het nieuws laten je glimlachen, en dit was er zo één. Tijdens hun bezoeken delen de Britse prins William en zijn vrouw Catherine regelmatig informatie over hun kinderen George, Charlotte en Louis. Zo hoorden we al eens dat Charlotte dol is op eenhoorns en prins George gek is van voetbal. Nu weten we wat het lievelingsliedje is van prins Louis! Tijdens een bijeenkomst op Buckingham Palce zongen kinderen voor Catherine het liedje 'Happy birthday', omdat de organisatie waar Catherine beschermvrouwe van is 25 jaar bestaat. Toen vertrouwde de hertogin toe dat dit een van de favoriete liedjes van prins Louis is. 

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--