Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Traktatie bruiloft Charles en Camilla niet verkocht op veiling

24 november 2022 · Leestijd 2 min

Een stuk taart dat zeventien jaar geleden door een bakker uit Lincolnshire werd gemaakt voor het huwelijk van koning Charles en koningin-gemalin Camilla, is niet verkocht op een veiling. De cake had naar verwachting 400 tot 600 pond, omgerekend ongeveer 460 tot 690 euro, moeten opleveren.

Het stuk, in een souvenirblikje met koninklijk monogram, haalde woensdag niet de minimumprijs, vertelde veilingmeester David Broom aan de BBC. Hij zei dat het misschien komt omdat er een grote hoeveelheid van de taart is gemaakt. Dit zou het minder aantrekkelijk maken voor eventuele kopers.

De taart werd destijds gemaakt met behulp van twintig flessen cognac en meer dan duizend eieren. Volgens Broom zou het nog eetbaar kunnen zijn vanwege de grote hoeveelheid alcohol. Een koper zou dat echter niet doen, verwacht hij. "Dat is duidelijk voor een verzameling of als investering bedoeld."

Een ander stuk taart vond wel een nieuwe eigenaar, namelijk een taartpunt voor het huwelijk van prins William en zijn vrouw Catherine in 2011. Deze bracht 390 pond op, omgerekend ongeveer 450 euro.

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--