Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Trooping the Colour: alle outfits van Catherine, de prinses van Wales op een rij

14 juni 2024 · Leestijd 4 min

Morgen is het tijd voor Trooping the Colour: het jaarlijkse evenement in Londen waar de verjaardag van de vorst wordt gevierd. Of Catherine, de prinses van Wales het feestje voor koning Charles meeviert, is niet bekend. Daarom blikken we vandaag terug op voorgaande edities. Welke outfit van de prinses van Wales is jouw favoriet?

2011

Een aantal weken na haar sprookjesbruiloft met prins William maakt Catherine, dan als hertogin van Cambridge, haar debuut tijdens Trooping the Colour. De hertogin draagt een witte capecoat van Alexander McQueen, die ook haar trouwjurk ontwierp. Haar contrasterende hoed is van Sylvia Fletcher.

Catherine trooping the colour
Catherine is in 2011 een aantal maanden na haar huwelijk voor het eerst bij Trooping the Colour.

2012

In 2012 kiest de hertogin van Cambridge voor een babyblauwe creatie van de Canadese ontwerper Erdem. Bij haar blauwe Erdem-jurk draagt Catherine een hoed van Jane Corbett. Ook houdt ze een effen grijze suède clutch vast, waarschijnlijk van Alexander McQueen al ontbreekt de zilveren schedel.

trooping-the-colour-2012
2012: Camilla. hertogin van Cornwall en Catherine, hertogin van Cambridge zitten samen in een rijtoer.

2013

Catherine is in juni 2013 in verwachting van haar oudste, prins George. Tijdens Trooping the Colour draagt de hertogin een poederroze capecoat met knopen van parelmoer, wederom van Alexander McQueen.

Camilla en Catherine
Tijdens Trooping the Colour 2013 is Catherine, prinses van Wales, in verwachting van prins George.

2014

In 2014 is het opnieuw raak voor Alexander McQueen. Dit keer geen capecoat, maar een costume deux pièces in een poederachtige kleur. Dit jaar is haar hoed gemaakt door Jane Taylor Millinery.

trooping-the-colour-2014
De Britse prins Harry, Catherine, hertogin van Cambridge en prins William, hertog van Cambridge, staan op het balkon van Buckingham Palace tijdens de jaarlijkse verjaardagsparade van Trooping of the Colour Queen in Londen (2014).

2015

Enkele weken na de geboorte van haar tweede kind, prinses Charlotte, laat Catherine zich weer in het openbaar zien bij Trooping the Colour. De hertogin draagt in 2015 een capecoat van Walker & Co met een blauwe bloemenprint. Ook deze hoed is ontworpen door Sylvia Fletcher.

trooping the colour-2015

2016

In 2016 zijn zowel prins George als prinses Charlotte van de partij. De hertogin van Cambridge draagt een roomwitte japon van Alexander McQueen. Deze jurk droeg zij eerder bij de doop van prinses Charlotte in 2015. Haar hoed is wél nieuw, het betreft een hoofddeksel van Philip Treacy.

Koningin_Elizabeth_knalgroen_Trooping_the_Colour.jpg
Koningin Elizabeth valt in 2016 op in haar felgroene outfit tijdens Trooping the Colour.

2017

In 2017 kiest Catherine weer voor kleur! De hertogin van Cambridge draagt een mierzoete japon die Alexander McQueen speciaal voor haar gemaakt heeft. Schattig detail: prinses Charlotte draagt ook een roze jurkje. Haar hoed is van Jane Taylor.

Queen-Charlotte-George-Kate-trooping.jpg

2018

In 2018 grijpt Catherine weer terug naar het door haar geliefde blauw. De hertogin draagt een blauwe jurk met vierkante halslijn en subtiele pofmouwen. De japon van Catherine is wederom van Alexander McQueen en ook dit jaar matcht prinses Charlotte met haar moeder. Het is overigens het eerste jaar voor Meghan, de hertogin van Sussex, die in mei 2018 met prins Harry trouwde. Prins Louis is pas een paar weken oud en is er daardoor nog niet bij.

Trooping the colour 2018
De hertog en hertogin van Cambridge staan samen met twee van hun kinderen op het balkon tijdens Trooping the Colour in 2018.

2019

In 2019 kiest Catherine voor een andere pasteltint: zachtgeel. Wederom een ontwerp van Alexander McQueen, duidelijk een favoriet modehuis van de hertogin dus! Haar hoed is van Philip Treacy.

trooping the colour 2019

2022

Vanwege de pandemie is de eerstvolgende Trooping the Colour in 2022. Catherine draagt een witte japon van Alexander McQueen met subtiele blauwe accenten in haar outfit. Haar blauw-witte hoed is van Philip Treacy. Extra leuk dit jaar is dat prins George, prinses Charlotte en prins Louis voor 't eerst meerijden in de rijtoer.

troopingthecolour 2022

2023

In 2023 gooit Catherine, dan als prinses van Wales, het over een andere boeg. Ze maakt een einde aan de reeks pastel- en poedertinten en kiest voor een appeltjesgroene look. De prinses van Wales kiest ook voor een ander modehuis: Andrew Gn uit Singapore. Haar hoed van Philip Treacy past er perfect bij. Het is dit jaar overigens de eerste keer dat met Trooping the Colour de verjaardag van koning Charles wordt gevierd.

Catherine Trooping the Colour
Catherine heeft tijdens Trooping the Colour heel toepasselijk een klavertje vier op haar jas gespeld als een eerbetoon aan de Irish Guards.

Foto's: ANP

Geschreven door

Renée Prenger

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--