Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Trouwjurk prinses Beatrice wordt tentoongesteld

7 september 2020 · Leestijd 2 min

De jurk die prinses Beatrice in juli droeg bij haar huwelijk met Edo Mapelli Mozzi wordt tentoongesteld in Windsor Castle. Vanaf 24 september is de ivoorkleurige satijnen jurk twee maanden lang te zien, kondigde de Royal Collection Trust maandag aan.

Beatrice, de 32-jarige dochter van prins Andrew en Sarah Ferguson, leende de jurk van haar oma koningin Elizabeth. Zij droeg de van oorsprong galajurk voor het eerst tijdens een staatsbezoek aan Italië in 1961. Elizabeth droeg de japon, een ontwerp van Sir Norman Hartnell,  later vaker.

Speciaal voor het huwelijk van Beatrice werd de jurk aangepast door de koninklijke kledingmaker Angela Kelly en de modeontwerper Stewart Parvin. Zij vervingen de petticoat met zijden tule en voegden korte pofmouwtjes toe.

Prins Philip was ook nog bij het huwelijk van prinses Beatrice en haar man Edoardo Mapelli Mozzi,
Prins Philip was nog bij het huwelijk van prinses Beatrice en haar man Edoardo Mapelli Mozzi in juli 2020.

Ook de schoenen van de prinses zijn later deze maand te bewonderen in Windsor Castle. Het paar is ontworpen door Valentino en werd door Beatrice onder meer gedragen bij de bruiloft van de hertog en hertogin van Cambridge. Ook is er een replica van haar bruiloftsboeket gemaakt met nepbloemen.

Lees verder onder de foto.

Een corona royal wedding

Het boeket van prinses Beatrice werd na de bruiloft traditiegetrouw op het graf van de onbekende
Het boeket van prinses Beatrice werd na de bruiloft traditiegetrouw op het graf van de onbekende soldaat in Westminster Abbey gelegd.

Beatrice en Edo trouwden in de kapel op het terrein van de ouderlijke woning Royal Lodge in het park van Windsor Castle. Het huwelijk was vooraf geheim gehouden en vanwege de coronaregels was alleen de allernaaste familie uitgenodigd, onder wie ook de Queen en prins Philip. Oorspronkelijk zou Beatrice eind mei zijn getrouwd in de kapel van St James's Palace, met daaropvolgend een receptie in Buckingham Palace.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--