Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Het verhaal achter de trouwjurk van prinses Charlène

7 februari 2024 · Leestijd 3 min

Op 1 juli 2011 krijgt Monaco een nieuwe prinses. Charlène Wittstock stapt in het huwelijksbootje met prins Albert. Een dag later vindt de kerkelijke inzegening plaats. De bruid verschijnt in een prachtige japon voor haar grote dag. Lees hier het verhaal over de trouwjurk van prinses Charlène

Ontwerp van Armani

Voor haar huwelijk met Albert kiest Charlène voor een creatie van het Italiaanse modehuis Armani. Het is niet bekend hoeveel de jurk met een sleep van vijf meter precies heeft gekost, maar waarschijnlijk hing er een redelijk prijskaartje aan het ontwerp. Het kostte drie naaisters namelijk 2500 uur om te maken.

Lees verder onder de foto's.

Charlène trouwjurk
Charlène draagt tijdens haar bruiloft een ontwerp van Armani.
Charlène trouwjurk
De jurk heeft een sleep die vastzit aan de japon en een sleep die je los kan maken.

De top van de jurk is off-the-shoulder en de rok valt losjes naar beneden. Roberta Armani, het nichtje van ontwerper Giorgio Armani, vertelde dat het ontwerp tijdloos en geraffineerd is. "Charlène is gezegend met een geweldig lichaam en spectaculaire schouders, wat een fantastische basis is voor elke jurk."

Lees verder onder de foto.

Charlène truowjurk
De bovenkant van de jurk is off-the-shoulder.

Duizenden kristallen

Hoewel de jurk van veraf simpel lijkt, is het precies het tegenovergestelde van een bescheiden ontwerp. Het midden van de japon en de onderkant is namelijk versierd met prachtig borduurwerk en maar liefst 40.000 Swarovski kristallen. Dat niet alleen, want er zitten ook 20.000 parels op de jurk bevestigd. Niet echt een minimalistische trouwjurk dus.

Lees verder onder de foto.

Charlène trouwjurk
Het midden en de onderkant van de jurk is met borduurwerk versierd.

Lees ook over: Het verhaal achter de trouwjurk van erfgroothertogin Stéphanie

Bij haar glinsterende jurk draagt Charlène een elegante sluier en heeft ze haar lokken chic opgestoken in een lage chignon. Maar het is en blijft een royal wedding en dus heeft ze wel wat juwelen in haar kapsel vastgemaakt. Voor haar trouwdag mag ze diamanten haaraccessoires van haar schoonzus, prinses Caroline, lenen. Je moet goed kijken om de juwelen te zien, want ze zitten om haar knot vastgemaakt.

Lees verder onder de foto.

Charlène trouwjurk
Een close-up van het haaraccessoire dat Charlène op haar trouwdag draagt.

Tweede trouwjurk

Voor het diner en feest in de avond verandert de kersverse prinses van outfit, wederom een jurk van Armani. Deze rok van de japon is opgemaakt uit ruches en is net als de jurk die ze overdag draagt, versierd met Swarovski kristallen. Om haar glanzende jurk goed te benadrukken, draagt ze een prachtig diadeem, de Diamond Foam Tiara. Deze is speciaal voor het huwelijk van de prins en prinses gemaakt.

Charlène trouwjurk
De bruid draagt tijdens het diner en feest een andere jurk van Armani.
Charlène trouwjurk
Charlène met de Diamond Foam Tiara.

In de video hieronder kom je meer te weten over de tiara.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--