Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Trouwjurk Beatrice vanaf vandaag te bewonderen

24 september 2020 · Leestijd 2 min

Begin september werd bekend gemaakt dat de jurk die prinses Beatrice in juli droeg bij haar huwelijk met Edoardo Mapelli Mozzi wordt tentoongesteld in Windsor Castle. Vanaf vandaag is het zover.

De ivoorkleurige satijnen jurk is twee maanden lang te zien, kondigde de Royal Collection Trust 9 september aan.

Beatrice, de 32-jarige dochter van prins Andrew en Sarah Ferguson, leende de jurk van haar oma koningin Elizabeth. Zij droeg de jurk meerdere keren in de jaren 60. Speciaal voor het huwelijk van Beatrice werd de jurk aangepast door de koninklijke kledingmaker Angela Kelly en de modeontwerper Stewart Parvin.

Ook de schoenen van de prinses zijn te bewonderen in Windsor Castle. Het paar is ontworpen door Valentino en werd door Beatrice onder meer gedragen bij de bruiloft van de hertog en hertogin van Cambridge. Ook is er een replica van haar bruiloftsboeket gemaakt met nepbloemen.

WIl je meer weten over de geschiedenis van de trouwjurk van Beatrice? Dat kan! Wij schreven er al eerder over

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Een corona royal wedding

Beatrice en Eduardo houden 2 meter afstand van Elizabeth en Phillip. Volledig volgens de officiële
Beatrice en Eduardo houden 2 meter afstand van Elizabeth en Phillip. Volledig volgens de officiële corona maatregels in Groot-Brittannië.

Beatrice en Edo trouwden in de kapel op het terrein van de ouderlijke woning Royal Lodge in het park van Windsor Castle. Het huwelijk was vooraf geheim gehouden en vanwege de coronaregels was alleen de allernaaste familie uitgenodigd, onder wie ook de Queen en prins Philip. Oorspronkelijk zou Beatrice eind mei zijn getrouwd in de kapel van St James's Palace, met daaropvolgend een receptie in Buckingham Palace.

Bron: ANP 

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--