Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Uitgelicht: Trotse opa's en oma's

Koninklijke grootouders in het zonnetje gezet

4 juni 2020 · Leestijd 4 min

Sinds 2004 wordt jaarlijks op 4 juni de 'Nationale Opa- en Omadag' gevierd. Opa's en oma's worden speciaal op deze dag in het zonnetje gezet. En dat doen wij vandaag natuurlijk graag bij onze royals. Want ook veel koningen, koninginnen, prinsen en prinsessen hebben kleinkinderen waar ze héél trots op zijn. En dat geldt ook voor deze kinderen die maar wat graag met hun opa of oma de hort op gaan.

Oma Sonja

1.BSonja_en_Sverre_Magnus.jpg

De Noorse koningin Sonja is dol op haar kleinkinderen. Zo zien we op de bovenste foto Sverre Magnus -de zoon van prins Haakon en prinses Mette-Marit- met zijn oma. Hier gaan koningin Sonja en haar kleinzoon na afloop van de kerkdienst op Eerste Kerstdag 2018 in Oslo, samen naar huis. Ook zien we oma Sonja regelmatig met haar kleindochter Ingrid-Alexandra, de zus van Sverre Magnus. Zo hebben zij afgelopen september samen een beeldentuin geopend.

1A.Sonja_met_Ingrid_Alexandra.jpg

Dat koningin Sonja een bijzondere band heeft met haar kleindochter Ingrid-Alexandra zien we ook terug in onderstaande foto's. Hier helpt ze haar met een borduursel op traditionele Noorse kleding. En dat gaat de twee goed af! Een paar weken later zien we Ingrid-Alexandra schitteren in de Noorse klederdracht bij haar geloofsbelijdenis. 

Opa Albert en oma Paola

2._Albert__Paola__Elisabeth_18_jaar.jpg

Enorm trots zijn de Belgische koning Albert en koningin Paola op hun kleindochter Elisabeth als de prinses op haar achttiende verjaardag een indrukwekkende speech geeft op het paleis. En daar hoort na afloop natuurlijk een dikke knuffel bij van opa en oma!

Opa Charles

Oh, wat een trotse opa is prins Charles toch! Dit prachtige familieportret is gemaakt ter gelegenheid van de zeventigste verjaardag van de Britse prins in 2018.

En gelukkig hebben we nog meer plaatjes. De liefde tussen opa en kleinzoons George en Louis spat op boven- én onderstaande foto's van het scherm af. 

Oma Beatrix

4D._prinses-beatrix-met-kleinkinderen-1.jpg

Prinses Beatrix heeft maar liefst acht kleinkinderen. Op de 81ste verjaardag van 'oma' bracht het Koninklijk Huis deze mooie foto naar buiten. 

4C.Beatrix_met_kleinkinderen.jpeg

Dat de prinses dol is op haar (klein)kinderen zagen we al in 2006 op onderstaande foto. Een heerlijk spontaan plaatje van oma Beatrix met Luana en Zaria, de dochters van prins Friso (1968-2013)  en zijn vrouw Mabel. 

En nog steeds brengt Beatrix graag kostbare tijd door met haar kleinkinderen. Zo probeert ze ieder jaar weer mee te gaan op wintersportvakantie naar Lech waar het plezier er tussen oma en de kleinkinderen altijd vanaf straalt. 

Opa Juan Carlos en Oma Sofía

5B.Juan_Carlos_en_kleinkind.jpg

De Spaanse koning Juan Carlos en koningin Sofía zijn ook maar wat trots op hun prachtige kleindochters Leonor en Sofia. Hoewel we opa Juan Carlos niet zo vaak zien met de meiden, is het tegenovergestelde waar voor oma Sofía. Zij wordt regelmatig gezien met haar kleindochters. En de liefde is geheel wederzijds. Prinses Leonor sprak lieve woorden over haar oma in een speech die ze in december gaf bij de Princess of Asturias Awards. 

5A.Leonor_en_Sophia_met_oma_Sofia.jpg

Opa Carl Gustaf

Koning_Carl_Gustaf_met_prinses_Estelle_in_Bernadottebibliotheek.jpg

Koning Carl Gustaf van Zweden maakt graag leuke uitstapjes met zijn kleindochter, de 8-jarige Estelle, om haar voor te bereiden op haar toekomst. Estelle is de oudste dochter van prinses Victoria. De koning nam Estelle in het bijzijn van Victoria onlangs een kijkje in de Bernadotte-bibliotheek in het Koninklijk Paleis in Stockholm. Eerder gingen ze ook al naar het Nationaal Museum en naar de schatkamer van het paleis. 

Foto's: ANP en Koninklijk Huis 

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--