Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Uitstel van rechtszaak Delphine tegen koning Albert

3 juni 2020 · Leestijd 2 min

De verdere behandeling van de rechtszaak die Delphine Boël heeft aangespannen tegen haar biologische vader koning Albert wordt uitgesteld tot 10 september. Dat hebben advocaten van beide partijen gemeld aan Belgische media. Het was bedoeling dat de zaak donderdag bij het Brusselse hof van beroep zou worden voortgezet maar vanwege de beperkende coronamaatregelen is besloten een nieuwe datum te kiezen.

Tijdens de zitting moest worden vastgesteld of koning Albert de biologische vader is van Delphine Boël. Dat hoeft echter niet meer. De koning heeft begin dit jaar via zijn advocaten laten weten dat vaderschap niet langer te betwisten. Dat kon ook moeilijk nadat via een DNA-proef het bewijs was geleverd. Delphine werd in 1968 geboren uit een relatie van Albert met barones Sybille de Selys Longchamps.

Volgens koninklijk advocaat Alain Berenboom gaat het nu nog om de vraag of Delphine ook recht heeft op de achternaam van haar vader en of ze zich prinses van België mag noemen. Experts in familierecht denken dat ze daar aanspraak op kan maken. De raadsman van Delphine wilde echter niet bevestigen of dat inderdaad de inzet van Delphine is. Dat bewaart hij graag voor de zitting zelf. Delphine heeft altijd gezegd niet uit te zijn op titels, maar alleen op de erkenning door haar vader.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--