Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Uitvaart Diana maakte Elton John erg nerveus

21 november 2019 · Leestijd 2 min

De tragische dood van prinses Diana schokte de wereld. Ongeveer 2 miljard mensen volgden haar uitvaart, op 6 september 1997, wereldwijd op tv. De Britse zanger Elton John vertelde deze week tijdens een interview in de Royal Academy of Music dat hij erg nerveus was voor zijn optreden tijdens haar uitvaart.

Elton John, die goed bevriend was met prinses Diana, zong op haar begrafenis in Westminster Abbey. De dienst werd live uitgezonden en bekeken door honderden miljoenen mensen over de hele wereld. De 72-jarige zanger onthulde tijdens het interview dat hij een autocue had laten installeren met daarop de tekst van het nummer Candle in the wind. 

Autocue

Candle in the wind was een oude hit van Elton John. Hij verving alleen de eerste regels, 'Goodbye Norma Jean', voor 'Goodbye England's Rose'. De nieuwe versie stond wekenlang op de eerste plek in de hitlijsten en werd de snelst verkochte single in het Verenigd Koninkrijk ooit.

"Het was de eerste keer dat ik een autocue had laten installeren", bekende de zanger tijdens het gesprek in de Academy. "Want ik dacht: als ik nu toch 'Goodbye Norma Jean' zing, word ik opgehangen, verdronken en gevierendeeld. Het was gewoon een voorzorgsmaatregel."

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--