Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Update: hoe gaat het met koning Charles na zijn operatie?

29 januari 2024 · Leestijd 3 min

Afgelopen vrijdag onderging koning Charles een operatie omdat hij last had van een vergrote prostaat. Hoe gaat het nu met hem?

Een paar weken geleden bracht Buckingham Palace het nieuws naar buiten dat koning Charles een operatie moest ondergaan aan zijn prostaat. Het bleek te gaan om een goedaardige aandoening en de operatie is inmiddels achter de rug.

Steun van koningin Camilla

Koning Charles kon rekenen op steun van zijn vrouw koningin Camilla, die vrijdag, zaterdag en zondag haar man kwam bezoeken in de London Clinic. De Britse krant The Telegraph stipt aan dat ongebruikelijk is binnen de Britse koninklijke familie dat de koningin besloot om haar man te vergezellen. Vorige generaties gingen meestal alleen naar het ziekenhuis.

Lees verder onder de foto.

Camilla London Clinic
Koningin Camilla arriveert op 28 januari bij de London Clinic.

Koning Charles heeft ziekenhuis verlaten

Vrijdag, op de dag van de ingreep, verbleef koningin Camilla maar liefs zes uur in het ziekenhuis. Toen ze aan het eind van de middag weer naar huis ging zei ze tegen de pers dat het "goed" ging met haar man. Sky News meldt dat koning Charles een maand lang geen koninklijke verplichtingen heeft om goed te kunnen herstellen van zijn prostaatoperatie. Vandaag meldden Britse media dat Charles een nachtje langer in het ziekenhuis blijft dan gepland.

Koning Charles heeft maandagmiddag het ziekenhuis in Londen verlaten. In een verklaring laat het paleis weten dat Charles het medische team en alle betrokkenen bij zijn ziekenhuisopname wil bedanken. Ook laat de koning weten dankbaar te zijn voor alle "lieve berichten die hij de afgelopen dagen heeft ontvangen". De 75-jarige Charles werd door Britse media samen met koningin Camilla gezien toen hij maandagmiddag de London Clinic verliet. De koning zwaaide naar toeschouwers die buiten stonden te wachten om een glimp van hem op te vangen.

Lees verder onder de foto.

charles-camilla-januari2024
Maandag 29 januari: koning Charles en koningin Camilla verlaten het ziekenhuis in Londen.

Aandacht voor prostaatproblemen

Het is een bewuste keuze van de Britse koning om open te zijn over zijn prostaatproblemen. Op deze manier hoopt hij dat meer mannen hun prostaat zouden laten controleren. En dat is gebeurd. De National Health Service laat weten dat er een "aanzienlijke toename is" in prostaatcontroles dankzij de openheid van Charles. "Zijne Majesteit wil iedereen bedanken die de afgelopen week zijn beste wensen heeft overgebracht en is verheugd te horen dat zijn diagnose een positieve invloed heeft op het bewustzijn van de volksgezondheid", laat Buckingham Palace weten.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--