Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Vader koning Felipe beleeft eenzame verjaardag

5 januari 2022 · Leestijd 2 min

De Spaanse koning-emeritus Juan Carlos viert voor het tweede achtereenvolgende jaar zijn verjaardag in ballingschap op de Verenigde Arabische Emiraten. De vader van koning Felipe is 84 jaar geworden en zal het in tegenstelling tot vorig jaar zonder familiebezoek moeten doen.

In 2021 kwamen Juan Carlos' dochters Elena en Cristina nog langs om hun vader te feliciteren, maar zij zijn dit jaar niet naar Abu Dhabi afgereisd, melden Spaanse media. Over de verjaardag van de gepensioneerde vorst is verder weinig bekend.

Juan Carlos woont al sinds augustus 2020 in Abu Dhabi. Hij 'ontvluchtte' het land om zijn zoon wat lucht te geven nadat Juan Carlos in opspraak was gekomen vanwege vermeende omkoping en corruptie. Eind december trad hij voor het eerst sinds lange tijd weer in het openbaar toen hij een tenniswedstrijd tussen Rafael Nadal en Andy Murray bijwoonde in Abu Dhabi. De afgelopen weken deden geruchten de ronde over een mogelijke terugkeer naar Spanje, maar dat is niet gebeurd.

Voor Juan Carlos is het dit jaar zestig jaar geleden dat hij in het huwelijk trad met de Griekse prinses Sofia. Hoewel de twee nog altijd officieel getrouwd zijn, leven ze al vele jaren gescheiden van tafel en bed. Hun diamanten huwelijk op de 14e mei zullen ze naar alle waarschijnlijkheid niet vieren. Koningin Sofia woont in Madrid.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--