Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Vader Máxima, Jorge Zorreguieta, overleden

9 augustus 2017 · Leestijd 2 min

Jorge Zorreguieta is dinsdag (lokale tijd) op 89-jarige leeftijd in de kliniek Fundaleu in Buenos Aires overleden. Dat hebben koningin Máxima en koning Willem-Alexander via een persoonlijke verklaring 'met groot verdriet' officieel bekend gemaakt.

De vader van Máxima leed al lange tijd aan een vorm van non-Hodgkin lymfoom, aldus de mededeling die de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) in de nacht van dinsdag op woensdag verspreidde.

Jorge Zorreguieta was al enkele jaren ernstig ziek. In november 2014 werd hij opgenomen in de kliniek Fundaleu, die gespecialiseerd is in de behandeling van leukemie. Toen al werd voor zijn leven gevreesd en brachten media zelfs het bericht dat hij was overleden. Zorreguieta herstelde echter en was dit voorjaar zelfs in Nederland voor de viering van de vijftigste verjaardag van zijn schoonzoon koning Willem-Alexander.

Prinsessen bij uitvaart

De dinsdag in Buenos Aires overleden Jorge Zorreguieta wordt in besloten kring begraven. Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en hun drie dochters wonen de uitvaart bij. Dat staat in een persoonlijke verklaring van het koningspaar die via de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) is verspreid.

Máxima was sinds het weekeinde aan de zijde van haar vader. Het is niet bekend waar de koning en de drie prinsessen, die nog vakantie hebben, zich bevinden. De RVD doet daar geen mededelingen over.

Privacy

Jorge Zorreguieta was al lange tijd ziek. Hij overleed dinsdag (lokale tijd) op 89-jarige leeftijd. In Argentinië is het gebruikelijk overledenen zo snel mogelijk te begraven. Wanneer Zorreguieta’s uitvaart plaatsvindt, is niet bekend. Het koningspaar heeft de media gevraagd hun privacy te respecteren.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--