Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Vajiralongkorn heeft bijzonder verjaardagscadeau voor bijvrouw

25 januari 2021 · Leestijd 2 min

De Thaise koning Vajiralongkorn heeft een bijzonder verjaardagscadeau in petto voor zijn 'nobele gezellin' Sineenat 'Koi' Wongvajirapakdi. Hij staat op het punt haar een koninklijke titel te geven, mogelijk zelfs die van koningin. De bijvrouw van de koning is aanstaande dinsdag jarig en wordt dan 36 jaar.

Op Thaise sociale media gonst het al wekenlang van de geruchten en goed ingevoerde volgers van het koningshuis hebben van het paleis te horen gekregen dat er een belangrijke mededeling aan zit te komen. Zaterdag meldde de in het Thaise koningshuis gespecialiseerde journalist Andrew MacGregor Marshall dat de koning inderdaad van plan zou zijn om Sineenat tot tweede koningin te maken, naast zijn echtgenote koningin Suthida.

Koning Vajiralongkorn liet zich de afgelopen weken opvallend vaak zien met Sineenat, terwijl Suthida buiten beeld bleef. Hij ging zelf met zijn bijvrouw naar de gevangenis, waar zij pas eind augustus door hem uit was bevrijd. Sineenat was in 2019 namelijk gestraft voor ongehoorzaamheid en ijverzucht en opgesloten in een vrouwengevangenis in Bangkok. Afgelopen zomer echter kreeg ze eerherstel en sindsdien verschijnt ze regelmatig aan de zijde van Vajiralongkorn. Hij is de eerste Thaise koning in meer dan een eeuw die meerdere vrouwen aan zijn zijde heeft.

Volgens waarnemers is er binnen het paleis en binnen de koninklijke familie veel verzet tegen Sineenat en tegen de plannen van de koning. Het zou daarom ook kunnen dat hij haar vooralsnog alleen prinses maakt. De Thaise bevolking kan zich niet rechtstreeks in de discussie mengen vanwege de strenge wet op majesteitsschennis. Die kent een minimumstraf van drie jaar en een maximumstraf van vijftien jaar. Op sociale media wordt dan ook omfloerst en met allerlei dubbelzinnige verwijzingen gesproken over de strijd van de koninginnen.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--