Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Vakantiekiekjes: Koning Felipe neemt zijn dames mee uiteten

9 augustus 2022 · Leestijd 2 min

Het is vaste prik. Het Spaanse koninklijk gezin viert ieder jaar een deel van de zomervakantie op het eiland Mallorca. Na een 'officieel' uitstapje - speciaal voor de pers - zijn de royals nog verschillende keren gespot tijdens een zomerse avondwandeling.

Niet alleen koning Felipe, koningin Letizia en hun twee dochters zijn op het Spaanse eiland, maar ook koningin Sofia (83) en haar jongere zus prinses Irene (80). De oudere dames dineerden samen met het koninklijk gezin in een van de restaurants in de stad Palma de Mallorca. 

Koning-Felipe-en-zijn-familie
Prinses-Sofia-koningin-Sofia-koning_Felipe
Leonor-Irene-en_Letizia

Afgelopen zondagavond gingen Letizia, Leonor en de twee Sofia's uiteten zonder koning Felipe. Hij verliet zijn vakantieadres voor een korte werkreis naar Colombia, waar hij de inauguratie van de nieuwe president van het Zuid-Amerikaanse land bijwoonde. 

Leonor-Letizia-en-Sofia
Letizia-Sofia-Leonor

De Spaanse media hadden na zondag weer genoeg om over te schrijven. Zo viel niet alleen het korte zomerjurkje van koningin Letizia in het oog, ook haar echtgenoot wist de ogen van critici op zich gericht. 

Koning Felipe ligt onder vuur nadat hij tijdens de inauguratie van de nieuwe Colombiaanse president niet opstond toen het zwaard van vrijheidsstrijder Simón Bolívar tentoon werd gesteld. De Spaanse vorst bleef, in tegenstelling tot de rest van het gezelschap op de presidentiële eretribune, gewoon op zijn plek zitten.

In een reactie aan de krant El País laat het Spaanse hof weten de situatie niet te willen opblazen en geen commentaar te willen geven op de kwestie. 

ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--