Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Vakantietip: Bekijk ook deze koning nu mét baard

17 oktober 2019 · Leestijd 2 min

De baard van de koning gaat nu al een tijdje mee en dat is ook speelgoedfabrikant LEGO niet ontgaan. LEGO-kunstenaar Dirk Denoyelle heeft het beeld van koning Willem-Alexander - die hij in 2014 heeft gemaakt - een update gegeven. Blauw Bloed was aanwezig bij de onthulling van het vernieuwde beeld in de Jaarbeurs Utrecht.

Te midden van honderden bouwwerken van onder andere Star Wars, beroemde atleten en steden die allemaal zorgvuldig met miljoenen blokjes zijn gemaakt, staan ook koning Willem-Alexander en koningin Máxima in blokjesvorm. Het beeld van de koning werd verhuld door een toepasselijk oranje doek.

Voorafgaand aan de onthulling kwam bij het publiek het besef dat de nieuwe LEGO-versie van de koning vast ook een baard moet hebben, net zoals Willem-Alexander in het echt heeft. Ouders riepen hun spelende kinderen bij zich om te zien wat er stond te gebeuren.

Lees verder onder de video.

Extraatje

Royalty-journalist Marc van der Linden had de eer om de nieuwe koning, die uit zo’n honderdduizend steentjes bestaat, te onthullen. “Ik vind dit een heel leuk extraatje, omdat hij hier al zo lang staat en het op deze manier toch weer modern is gemaakt”, zegt de koningshuisdeskundige. “Als ik het was, zou ik hem wel thuis hebben willen staan.”

De 'hofbarbier' Dirk Denoyelle is zelf ook blij met het resultaat. "Willem-Alexander heeft zich tijdens de zomermaanden niet alleen in baard gemeten, zijn gezicht is de laatste jaren ook enigszins veranderd", zegt de professionele kunstenaar. “De kuiltjes in zijn wangen zijn dus iets explicieter aanwezig en zijn haarlijn is met de leeftijd ook iets verhoogd. Dus toen ik de nieuwe versie van de koning met baard maakte, greep ik het moment om zijn gezicht bij te werken. Het was een enorme eer om in de huid van de kapper te kruipen en deze variant van het staatshoofd te voorzien van een gloednieuwe baard."

Van 17 tot en met 23 oktober is de LEGO-koning met baard en al te bewonderen bij de LEGO World tentoonstelling in Jaarbeurs Utrecht.

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--