Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Van Vollenhoven krijgt verlaat verjaardagscadeau

4 juni 2019 · Leestijd 2 min

Ruim een maand na zijn tachtigste verjaardag krijgt prof. mr. Pieter van Vollenhoven dinsdag van zijn alma mater, Universiteit Leiden, een extra cadeau in de vorm van een symposium.

Het symposium gaat over de vraag of er een 'kritische waakhond' moet komen voor de veiligheid. De professor vindt van wel. In zijn onlangs verschenen boek 'Oproep van een waakhond' bepleit Van Vollenhoven de instelling van een nationale inspectie voor de veiligheid.

De nationale veiligheidsinspectie zou volgens hem opgericht moeten worden vanuit de bestaande inspecties. Met een nieuwe overkoepelende organisatie denkt hij dat er beter toezicht wordt gehouden op de dagelijkse gang van zaken in alle sectoren.

Van Vollenhoven ziet steeds weer dat gesjoemeld wordt met bestaande regels en dat geen lessen worden getrokken uit eerdere onderzoeken. "Waarom wordt men pas wakker als het misgaat? Zeker omdat er nog nooit iets was gebeurd?", twitterde hij maandag. Dit nadat een cruiseschip zondag in Venetië een kade ramde.

Tijdens het symposium komt naast Van Vollenhoven zelf een aantal sprekers aan het woord. Zowel Jeroen Dijsselbloem als Tjibbe Joustra, de nieuwe en oud-voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid, spreken over nut en noodzaak van een kritische waakhond.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--