Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Vanavond: Máxima’s mode in de maand oktober

31 oktober 2020 · Leestijd 2 min

Vanavond in Blauw Bloed vertelt modejournaliste Josine Droogendijk alles over de kleding van koningin Máxima in de maand oktober. Speciaal voor onze website hebben we met haar gesproken over de 400 outfits die de koningin sinds de inhuldiging gedragen heeft. Welke kleuren draagt de koningin het meest? En wat is er door de jaren heen veranderd?

Hoeveel kleding heeft Máxima nou precies? Dat weten we niet. Maar sinds de inhuldiging heeft de koningin wel ruim 400 outifts gekocht: ongeveer één per week. Josine zette voor haar website alle outfits op een rij, gesorteerd op kleur. Toen viel haar op dat Máxima een duidelijke voorkeur heeft voor bepaalde kleuren: rood, paars, roze en... zwart! 

Lees verder onder de foto's.

ANP-423452666.jpg
ANP-423445706.jpg

Máxima is geen koningin van de prints. Het valt eigenlijk wel mee hoe vaak ze daarvoor kiest. Liever gaat ze voor meer effen kleuren. Vorige week vertelde Josine ons al dat Máxima de laatste tijd wat vaker voor zachtere kleuren gaat.

Lees verder onder de foto.

Het valt Josine ook op dat Máxima door de jaren heen langere rokken is gaan dragen. Of dat komt omdat ze wat ouder wordt of omdat ze nu koningin is? Waarschijnlijk niet. "Als je kijkt naar het modebeeld wordt alles steeds langer", aldus Josine. Máxima kiest ervoor om mee te gaan met de trends.

Op naar de volgende 400 outfits!

Lees verder onder de foto's.

Benieuwd naar wat Josine ons verteld heeft over alle outifts van Máxima van afgelopen maand? Kijk dan anavond om 19:50 naar Blauw Bloed op NPO2!

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--