Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Bekijk online onze uitzending: Staatsbezoeken

21 oktober 2022 · Leestijd 2 min

Met het staatsbezoek aan Zweden staat de teller van Willem-Alexander op 24 uitgaande staatsbezoeken. Koningshuisdeskundige Jeroen Snel reisde ook koningin Beatrix al achterna en heeft dus heel wat meer staatsbezoeken erop zitten. Maar wat was nu het mooiste staatsbezoek? Waar zou hij graag nog een keer naartoe willen? En hoe is het om aan te schuiven bij een staatsbanket? Jeroen vertelt het je!

In het weekoverzicht volgen we onder anderen koningin Máxima tijdens haar VN-reis in Tanzania, en het Spaanse koningspaar Felipe en Letizia op staatsbezoek in Duitsland.

En in onze serie 'Jan Zoekt Uit' gaat Blauw Bloed-verslaggever Jan Wagter langs bij verschillende deskundigen om voor jou alle kennis te verzamelen die je nodig hebt om een échte koningshuisdeskundige te worden! In deze aflevering: De monarchie en de politiek, een lastige constructie? Politiek verslaggever Charlotte Nijs legt ons uit wat nu de rol van de koning in politiek Den Haag is.

Kijk vrijdagmiddag om 16:40 uur op NPO 1. De herhaling is te zien op zondagochtend om 07:45 uur op dezelfde zender. De aflevering is na uitzending ook online te bekijken.

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--