Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Bekijk nu onze uitzending: Royals en kerst

16 december 2022 · Leestijd 2 min

De kerstsfeer is deze dagen bijna overal om ons heen. Hoe zit dat met de diverse koningshuizen? Wat laten zij zien op social media? In het Zuid-Hollandse Alblasserdam gaan Josine Droogendijk en Tirza van der Graaf naar een tuincentrum om daar de kerstsfeer te ervaren. Ondertussen praten ze over wat hun opviel van de koningshuizen van Nederland, België, Denemarken, Zweden en het Verenigd Koninkrijk. En voor wie bestellen zij een prachtig kerstboeket?

In de serie 'Jan Zoekt Uit' verzamelt verslaggever Jan Wagter alle royal basics om van jou een echte koningshuisdeskundige te maken! Rondom royalty hangen zoveel termen dat het lastig is om ze allemaal te begrijpen. We nemen er twee onder de loep: het Koninklijk Huis en de koninklijke familie.

En uiteraard een overzicht van het koninklijke nieuws uit binnen- en buitenland. De Zweedse koninklijke familie was bij de uitreiking van de Nobelprijzen en dineerde met de winnaars. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima organiseerden dinsdagmiddag op Paleis Noordeinde de uitblinkerslunch. En de Britse prins William en prinses Catherine waren donderdagavond met hun kinderen George en Charlotte bij een speciale kerstdienst in Westminster Abbey in Londen.

Je ziet het om 16:38 uur op NPO 1. De herhaling is te zien op zaterdag 10:12 uur op NPO 1. 

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--