Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Verdrietige en eenzame dag voor Spaanse Letizia

28 juli 2021 · Leestijd 2 min

Menchu Álvarez del Valle is op 93-jarige leeftijd overleden. Ze was de grootmoeder van de Spaanse koningin Letizia en overgrootoma van de prinsessen Leonor en Sofia maar verwierf ook bekendheid als radiojournalist.

In 2019 nam de grootmoeder van Letizia nog een award in ontvangst.
In 2019 nam de grootmoeder van Letizia nog een award in ontvangst.

Letizia had een hechte band met haar oma en trad ook in haar voetsporen als journalist. Letizia was voor haar huwelijk met koning Felipe onder meer actief bij de Spaanse omroep TVE en CNN terwijl Álvarez del Valle jarenlang de stem was van onder meer Radio Asturias en Radio Nacional de España.

Lees verder onder de foto.

De band tussen de twee werd ook duidelijk tijdens de bruiloft tussen Felipe en Letizia toen Álvarez del Valle een van de sprekers was. Volgens Spaanse media had ze ook goed contact met Leonor en Sofia. Álvarez del Valle liet zich door de jaren heen ook op verschillende familieaangelegenheden zien, zoals in mei 2017 toen ze haar eerste communie deed. Dat was ook de laatste keer dat ze in het openbaar trad.

Het Spaanse hof heeft nog niet gereageerd op het overlijden van Álvarez del Valle. Treurig genoeg voor Letizia vertrok haar man koning Felipe net naar Peru voor een aantal dagen.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--