Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Vertraagde herinrichting koninklijke grafkelder twee miljoen duurder

21 april 2021 · Leestijd 1 min

Na jaren vertraging begint binnenkort de herinrichting en uitbreiding van de koninklijke grafkelder in de Nieuwe Kerk in Delft. De werkzaamheden vallen bijna 2 miljoen euro duurder uit dan voorzien, schrijft demissionair minister Ingrid van Engelshoven (Cultuur) in een brief aan de Tweede Kamer.

Het grootste deel van die extra kosten (1,6 miljoen euro) komt voor de rekening van het Rijk. Daarmee komt de totale rijksbijdrage op 3,6 miljoen euro. Het Koninklijk Huis draagt 300.000 euro extra bij. De herinrichting is nodig omdat de crypte bijna vol is.

De nieuwe inrichting van de grafkelder van de Oranjes zou eigenlijk al in 2013 beginnen en heeft volgens de minister vertraging opgelopen door wijziging van de plannen voor de overige ruimtes in de kerk. De herinrichting is onderdeel van de inmiddels afgeronde algehele restauratie van de Nieuwe Kerk.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--