Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Victoria en Daniel op pad naar kunstgalerie

31 augustus 2021 · Leestijd 2 min

De Zweedse kroonprinses Victoria en haar man prins Daniel hebben een bezoek gebracht aan de kunstgalerie Accelerator. Die maakt deel uit van de Universiteit van Stockholm. Doel van de wetenschappelijke kunstgalerie is kunst, wetenschap en maatschappelijke vraagstukken met elkaar samen te smelten om zo oplossingen te vinden voor hedendaagse maatschappelijke uitdagingen.

De royals werden rondgeleid door artistiek directeur Richard Julin, hoogleraar kunstgeschiedenis Mårten Snickare en directeur en communicatiemanager Tove Nilsson. Daniel en Victoria leerden over de achtergrond van Accelerator, het doel, de geschiedenis en de verbinding met hedendaagse geschiedenis en onderzoek. Na die introductie kreeg het paar de gelegenheid om de tentoonstelling Experimentalfältette te bezoeken.

Experimentalfältette, wat zoiets betekent als experimenteel terrein, was de naam van een wetenschappelijk landbouwproject aan het begin van de 19e eeuw, nu ruim 200 jaar gelden. De experimenten vonden plaats in het park Frescati even buiten Stockholm. Doel was om de Zweedse landbouw te moderniseren.

Acht hedendaagse kunstenaars experimenteren nu met wonen, landbouw en gemeenschapsvorming. Volgens Accelerator de grote uitdagingen van de toekomst.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--