Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Victoria flink geschrokken van nieuws over Mette-Marit

25 oktober 2018 · Leestijd 2 min

Kroonprinses Victoria van Zweden is erg geschrokken van het nieuws over de longziekte van de Noorse kroonprinses Mette-Marit. Dat heeft een woordvoerder van de Zweedse koninklijke familie gezegd tegen de krant Expressen.

Woensdag werd bekend dat Mette-Marit, de vrouw van kroonprins Haakon aan een chronische longziekte lijdt. Het gaat om een ongebruikelijke variant van longfibrose. Voor de kroonprinses betekent dit dat ze mogelijk in de toekomst niet bij alle plichtplegingen aanwezig kan zijn.

Kroonprinses Victoria is erg geschrokken van het nieuws. Ze heeft, net als de andere leden van het Zweedse koninklijk huis, een goede relatie met de royals van het buurland. Bovendien kunnen Victoria en Mette-Marit het ook privé goed met elkaar vinden.

Hechte band

De kroonprinsessen kwamen elkaar vaak tegen bij officiële gelegenheden, maar zagen elkaar ook veel bij privé-aangelegenheden. "Dat zal nu minder worden", voorziet de woordvoerder van het Zweedse hof. "En dat is erg jammer. Het moge duidelijk zijn dat de kroonprinses meeleeft met Mette-Marit."

Mette-Marit is een van de peetouders van prins Oscar, het tweejarige zoontje van Victoria. De Zweedse kroonprinses is peettante van prinses Ingrid Alexandra, de dochter van Mette-Marit en Haakon.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--