Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Victoria houdt toespraak voor Zweden in buitenland

1 september 2021 · Leestijd 2 min

De Zweedse kroonprinses Victoria heeft een videotoespraak gehouden voor het Utlandssvenskarnas parlament, een organisatie die de belangen van Zweden die in het buitenland werken of studeren behartigt. Om het jaar is er een bijeenkomst waarin allerlei zaken besproken worden die belangrijk zijn voor Zweden in andere landen.

In haar toespraak zei Victoria dat het Utlandssvenskarnas parlament een belangrijke organisatie is die ervoor zorgt dat de stem van Zweden in het buitenland niet verloren gaat. "In de loop der tijd hebben miljoenen Zweden hun geluk buiten ons land gezocht", zei de kroonprinses. "Ze deden daar nieuwe ervaringen, kennis en vaardigheden op die ze bij terugkomst in Zweden konden inzetten om ons land welvarender te maken."

Victoria vindt het een goede zaak dat mensen proberen ervaringen op te doen buiten Zweden. Zelf had ze de mogelijkheid om een tijdje in het buitenland te studeren en daar kijkt ze met erg veel genoegen op terug, zo liet ze weten.

Tijdens de bijeenkomst, die dit jaar vanwege de coronapandemie digitaal werd gehouden, komen experts en politici samen om oplossingen te bespreken voor de uitdagingen waarvoor Zweden in het buitenland staan met betrekking tot de Zweedse regelgeving, bijvoorbeeld wanneer ze terug willen keren naar hun thuisland.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--