Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Video: Amalia 15 jaar: Dit wist je nog niet!

7 december 2018 · Leestijd 2 min

Het is feest in Villa Eikenhorst! Prinses Amalia viert vrijdag haar vijftiende verjaardag. Om het feest compleet te maken, hebben wij vijftien weetjes op een rij gezet.

Amalia viert haar verjaardag met familie en enkele vriendinnen. Wat ze op haar verlanglijstje heeft staan weten we niet. Wel weten we dat Amalia voor haar verjaardag symbolisch een klassiek concert cadeau krijgt. Zoals ieder jaar vezorgt de Marinierskapel in Den Haag het zogenoemde Prinses van Oranje Concert, waarbij onder meer leden van de hofhouding aanwezig zijn.

Hoe ziet het leven van Amalia eruit?

De kroonprinses wordt nog behoorlijk uit de spotlights gehouden, dus we zien en weten nog niet zo heel veel van haar. Maar wist je dat Amalia zes peetouders heeft en bij elkaar zeventig eigen straatnaambordjes, tunnels en viaducten op haar naam heeft staan?

Amalia hoeft zich buiten de fotosessies en Koningsdag voorlopig nog geen zorgen te maken over publieke optredens. Die zijn pas over drie jaar aan de orde, wanneer ze grondwettelijk meerderjarig wordt, een royale uitkering krijgt van de staat en onder meer toetreedt tot de Raad van State.

Koning Willem-Alexander vindt dat ze een normale jeugd moet hebben en zichzelf moet leren kennen. "Als je jezelf niet kent, kun je nooit een publiek ambt goed vervullen. Je moet jezelf eerst door en door leren kennen. Dat is wat ik bij Amalia ook steeds benadruk. Leer jezelf kennen. Ken je eigen grenzen. Ga eroverheen, maak fouten”, zei hij daar vorig jaar over in zijn verjaardagsinterview.

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--