Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Video: De mooiste beelden van het streekbezoek aan Drenthe

18 september 2019 · Leestijd 3 min

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brachten woensdag een streekbezoek aan Zuidwest-Drenthe. De dag begon in Hoogeveen, waarna de koning en koningin hun weg vervolgden naar Westerveld, De Wolden en Meppel. Wij blikken graag met u terug op deze mooie dag!

Hoogeveen_De_Jong.jpg

Tijdens het bezoek was er veel aandacht voor initiatieven van bedrijven en bewoners om hun dorp of stad zo leefbaar mogelijk te houden. Zoals we gewend zijn van de koning staat 'verbinding' centraal bij de projecten die hij bezoekt.

Hoogeveen
Willem-Alexander en Máxima bezochten twee verbindende initiatieven: ‘De Smederijen’ en ‘Jong Hoogeveen’. Bij de Smederijen smeden bewoners samen plannen om hun buurt beter en leefbaarder te houden. Jong Hoogeveen wil kinderen gezond, veilig, schuldenvrij en succesvol laten opgroeien zodat ze later een betere baan kunnen vinden.

Lees verder onder de foto.

Willem_Alexander_Fokker.jpg

De grootste werkgever van de streek kon ook op koninklijk bezoek rekenen. GKN Fokker maakt vliegtuigonderdelen die zorgen voor lichtere vliegtuigen die minder CO2 uitstoten. Dit doen ze onder andere voor het gevechtsvliegtuig 'Joint Strike Fighter'.

Lees verder onder de foto.

Westerveld
Op het grootste natte heidegebied van West-Europa zorgde het koningspaar voor een paar mooie plaatjes. Ze poseerden samen in het oer-Hollandse natuurgebied. Na het fotomoment bekeken Willem-Alexander en Máxima de grote radiotelescoop die ooit de melkweg heeft opgemeten.

Lees verder onder de foto's.

De Wolden
'Initiatiefrijk De Wolden’ moet het ‘wij-gevoel’ in het dorp verhogen en het gezelliger maken. Het koningspaar was nieuwsgierig en wilde er alles van weten. Ze hoorden hoe initiatieven tot stand komen, hoe je jonge gezinnen naar het dorp trekt, maar ook de problemen waar vrijwilligers tegenaan lopen.

Meppel_1.jpg

Meppel
De laatste stop voor de koning en koningin: een rondleiding door de flink opgeknapte wijk Haveltermade. De woningbouw heeft hier samen met de bewoners gekeken wat er verbeterd kon worden. In het buurthuis spraken Willem-Alexander en Máxima met een echtpaar dat al ruim 50 jaar in de wijk woont. Zij hebben de complete transformatie meegemaakt.

Lees verder onder de foto.

Tot slot wandelde het koningspaar door de binnenstad van Meppel, waar het door de dranghekken, vlaggen en toegestroomde inwoners wel iets weg had van Koningsdag. Bij de Grote Kerk namen de koning en koningin afscheid van Drenthe. Elk in een aparte auto, want koningin Máxima heeft vanavond nóg een bezoek op de planning staan. Ze woont bij AFAS Software in Leusden de derde Koning Willem I Lezing over ondernemerschap bij.

Een uitgebreid verslag van het streekbezoek aan Zuidwest-Drenthe zie je zaterdag om 19.30 uur op NPO2.

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--