Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Video: Deense royals onthullen portret jarige Frederik

25 mei 2018 · Leestijd 2 min

De Deense kroonprins Frederik heeft donderdag, samen met zijn vrouw en kinderen, een nieuw portret van zichzelf onthuld. Dat deed hij in het museum van Frederiksborg Slot.

De weergave van deze post vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De spiegel

Het schilderij is gemaakt door de Australiër Ralph Heimans, die eerder ook een portret van Frederiks vrouw Mary maakte. Ook de Britse koningin Elizabeth en prins Philip werden al eens door hem geschilderd. Op het doek is Frederik op de voorgrond te zien. Via een spiegel is ook zijn gezin op de achtergrond aanwezig.

Bij de onthulling was naast Frederik's gezin ook koningin Margrethe aanwezig. Ook Heimans, die het portret maakte ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van Frederik, was er bij. De kroonprins is zaterdag jarig.

Gala met buitelandse royals

Op het galadiner dat zaterdag wordt gegeven ter ere van de vijftigste verjaardag van de Deense kroonprins worden vele buitenlandse royals verwacht. Koning Carl Gustaf en koningin Silvia van Zweden hebben hun komst inmiddels aangekondigd, net als de Zweedse kroonprinses Victoria en haar man prins Daniel Vanuit Noorwegen komen kroonprins Haakon en kroonprinses Mette-Marit over en ook groothertog Henri van Luxemburg en zijn vrouw groothertogin Maria Teresa zijn bij het feest in Christiansborg.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima, goede vrienden van Frederik, gaan ook zaterdag naar het galadiner. Jeroen Snel reist zaterdag naar Denemarken voor de verjaardag van kroonprins Frederik. De beelden van het gala en de feestelijkheden van de afgelopen week ziet u in onze uitzending van 26 mei! 

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--