Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Video: Druk dagje voor koningspaar in Duitsland

21 mei 2019 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben dinsdag op de tweede dag van het werkbezoek aan Duitsland een lange dag voor de boeg. Ze beginnen de dag in Rostock in Mecklenburg-Vorpommern. Het koningspaar zal de dag eindigen met een literair diner in Potsdam, de aan Berlijn grenzende hoofdstad van de deelstaat Brandenburg.

In Rostock bezocht het koningspaar de werf van MV Werften, waar cruiseschepen worden gebouwd. Willem-Alexander en Máxima kregen een rondleiding over het terrein van 850.000 vierkante meter en hoorden dat er op de werf veel aandacht is voor het vakmanschap binnen het bedrijf en de opleiding van jongeren die een leer-werktraject volgen.

Het koningspaar was daarna aanwezig bij een maritiem symposium. Willem-Alexander gaf er het startsein voor het matchmaking-event, waar Nederlandse en Duitse bedrijven uit de scheeps- en jachtbouwsector aan deelnemen.

Lees verder onder de foto's.

Verder vandaag wordt er bij twee verschillende haltes onderweg aandacht besteed aan de ontvolking van het platteland en wat Mecklenburg daar met succes aan doet. Ook is er in Nauen een bijeenkomst over de toekomst van de landbouw.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben bij Duitslands grootste veldstenen schuur 'Die Scheune' in Bollewick afscheid genomen van minister-president Manuela Schwesig van de deelstaat Mecklenburg-Vorpommern. "Het zou ons verheugen als u weer terugkomt", zei de premier die het Nederlandse koningspaar sinds maandag te gast had.

Lees verder onder de foto's:

In Potsdam staat een uitstapje naar de Henning von Tresckowkazerne op het programma. Daar is het Einsatzführungskommando van de Bundeswehr gevestigd en gaat het onder meer over de gezamenlijke missies die Nederland en Duitsland in internationaal verband ondernemen.

Er wordt een live-verbinding gelegd met Afghanistan, waar Nederlanders en Duitsers in Mazar-e-Sharif samenwerken en het koningspaar gaan vertellen over hun ervaringen. De Duitse en Nederlandse ministers van Defensie, Ursula von der Leyen en Ank Bijleveld, sluiten zich daar even bij het bezoek aan.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--