Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Video: Een kijkje achter de schermen bij de stalmeester van de koning

20 september 2019 · Leestijd 2 min

Routine wordt het nooit. Ook niet bij de 24e keer. Stalmeester Bert Wassenaar, de baas van het koninklijk vervoersdepartement, ziet Prinsjesdag en alles wat daarbij komt kijken nog altijd als het hoogtepunt van het jaar.

Dinsdag reed Wassenaar op schimmel Mitch opnieuw mee in de stoet van paleis Noordeinde naar het Binnenhof en terug. Hoewel hij zich meestal ophoudt in de buurt van het koningspaar, dat dit jaar voor de vierde keer werd vervoerd in de Glazen Koets, mag Wassenaar ook elders een kijkje gaan nemen als hij dat nodig vindt. Hij heeft immers de leiding over de stoet en moet zo nodig kunnen corrigeren.

Restauratie

Paardenliefhebber- en kenner Wassenaar heeft een omvangrijk takenpakket waartoe ook het toezicht houden op de restauratie van de Gouden Koets hoort. Hij hoopt die voor zijn pensionering weer door de straten van Den Haag te zien rijden. "Ik wil dat project natuurlijk afmaken." Eerder al werd de Glazen Koets gerestaureerd, zodat het koningspaar nog altijd op gepaste en traditionele wijze naar de Ridderzaal kan rijden.

Het volledige interview met Bert Wassenaar over zijn koninklijke werkzaamheden zie je zaterdagavond om 19.30 uur op NPO 2.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--