Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Video: Frederik en Mary genieten dansend van feestavond

25 september 2022 · Leestijd 2 min

Het Deense kroonprinselijk paar heeft zich vrijdagavond van zijn feestelijke kant laten zien tijdens een traditionele gala-avond in de Ridderzaal van kasteel Christiansborg. Kroonprins Frederik en kroonprinses Mary dansten er als gastheer- en vrouw de hele avond met verschillende Deense hoogwaardigheidsbekleders.

Met verschillende foto's en video's geeft het Deense hof zaterdag een impressie van wat zich vrijdagavond achter de deuren van het kasteel in Kopenhagen heeft afgespeeld. De feestavond, waarbij er eerst wordt gedineerd en daarna gedanst, wordt eenmaal per parlementaire periode gehouden. Deze keer waren er zo'n 350 gasten aanwezig. Onder hen was ook prinses Benedicte, de zus van koningin Margrethe. Margrethe zelf moest verstek laten gaan omdat zij eerder deze week positief had getest op het coronavirus.

Lees/zie meer onder de feestelijke foto's. 

Frederik dansen
Mary dansen
Frederik Mary dansavond
De Deense kroonprins Frederik zal samen met zijn vrouw Mary namens zijn moeder koningin Margrethe bij de kroning aanwezig zijn.

Op de foto's is ook te zien dat de Deense kroonprins Frederik vrijdagavond danste met de Deense minister-president Mette Frederiksen. Mary deed dat op haar beurt met Magnus Heunicke, de minister van Gezondheid van Denemarken. Om 23.30 uur was het tijd voor Les Lanciers, een traditionele dans waarbij vier paren in een vierkant om elkaar heen dansen. De dans was vooral populair in de 18e en 19e eeuw.

Bekijk hier de video. 

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

ANP & @detdanskekongehus

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--